Indiase zoete-aardappelsoep

Bron: Allerhande

 

Hoeveelheid:             8 personen

Benodigd:                  staafmixer of blender

Benodigde tijd:         45 minuten
 

 INGREDIENT

 HOEVEELHEID

 SCHAAL

 PROCEDURE

 Rode ui, gesnipperd
 Knoflooktenen, gesnipperd

 Zoete aardappel, geschild in   blokjes
 Wortel, geschild in blokjes
 Rode paprika, in blokjes

 Water
 Groentenbouillonblokjes
 Kokosroom
 Vadouvan(Euroma Jonnie Boer)

 

 4
 6

 2

 4
 2

 1,5 liter
 4
 400 ml
 2 eetlepels

 

  • Fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in wat olie
     
  • Voeg de aardappel, wortel en paprika toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.

     
  • Voeg water, bouillonblokjes, kokosroom en vadouvan toe en kook zachtjes 30 minuten
  • Pureer met de staafmixer of de blender
 Naanbrood knoflook/koriander
 Mango&Chilli Chutney
 Creme fraiche
 peterselie, gehakt
   
  • Serveer met naanbrood, chutney, creme fraiche en peterselie
Powered by liveSite Get your free site!